Omgeving en uitstappen

De KSA hemen liggen in de onmiddellijke omgeving van de Rodeberg, de Zwarte berg en het mooie Hellegatbos.Westouter is een pittoresk dorpje in het Heuvelland: de ideale plaats voor een ontspannende en deugddoende vakantie. Het ligt op de grens van Frankrijk én Frans-Vlaanderen maar ook op een boogscheut van historische steden als Ieper, Poperinge en over de grens Baillieul (F).

Speelberg De Kosmos

Op de noordflank van de Rode Berg werd in 2013-2014 een recreatief landschapspark aangelegd. De 7 hectare grote Kosmossite die je kan bereiken via je de Rodebergstraat  te Westouter is opnieuw een parel van openluchtcreatie.  De kuil die ontstaan is na de afbraak van het zwembad is ingericht als amfitheater met onderaan een rond plein dat multifunctioneel kan worden gebruikt. Daarnaast kunnen kinderen genieten van de speelheuvel, met bovenaan spelelementen en naar beneden toe tunnels en glijbanen. De oude boskanters woning werd gerenoveerd tot een halfopen, en vrij toegankelijke schuilplaats. Daarnaast is een speelkuil uitgegraven en zijn op het terrein en in het speelbos talrijke spelelementen gebouwd. Je kunt er naar hartenlust ravotten!
Hier kun je alvast enkele sfeerbeelden en enkele foto's bekijken van dit speelrijke domein op wandelafstand van onze hemen.
Meer info betreffende Kosmos kan je op deze webplek terug vinden.
Op deze kaart kun je alvast ook de weg naar domein Kosmos terug vinden.

Fiets - en wandelroutes

Als u zin heeft om op het gemak de prachtige streek te verkennen of u zin heeft in een avontuurlijke tocht langs de kleinste paadjes van het Heuvelland, dan is een fiets of mountainbike de ideale oplossing. Op de toeristische dienst van Heuvelland (057 45 04 55) zijn speciale fietskaarten beschikbaar. Voor elk niveau zijn er speciale moutainbikeroutes. 
Verhuur van fietsen en moutainbikes in Westouter --> www.outsidetravel.be / 057 33 87 01.

Voor wie liever wandelt zijn er negen wandelroutes uitgestippeld, gaande van 7,7km tot 100km. Brochures, kaarten en achtergronden zijn te verkrijgen in VVV Heuvelland (057 45 04 55). Hieronder enkele voorbeelden van wandelroutes:
De volksportroute --> 33 km, zeven kroegen met allerlei volkssporten. Jullie kunnen de route doen met huifkar, fiets, te voet.
De Fit-o-meter in Kemmel --> een wandeltocht met een 15-tal opdrachten om het lichaam in vorm te houden.
Het avonturenpad in Nieuwkerke --> een tocht met 11 avontuurlijke hindernissen zoals een klimtouw, een speleobox, beweegbare evenwichtsbalken,...

Minigolf en Pit-Pat  

Pit-Pat of golfbiljart is een combinatie van biljart en mini-golf waarbij men 18 verschillende tafels moet spelen. Iedere tafel heeft een specifiek obstakel en het is de bedoeling om de bal met zo weinig mogelijk stoten in de hoeken van de tafel te krijgen. Net als minigolf een leuke activiteit voor de hele familie. Minigolfen en Pit-Pat kan bij 'Berg en Dal' op de Rodeberg (057 44 41 13).

Waterpret

Heuvelland zelf heeft helaas geen zwembaden, maar in Ieper en Poperinge kan je wel terecht voor een frisse duik in het water.
Het overdekt zwembad van Ieper heeft naast een gewoon zwembad ook ploeterbaden, jacuzzi's, een ligweide en een cafetaria. Het zwembad kan je vinden in de Leopold III-Laan 18, 8900 Ieper (057 23 94 00 of sportdienst@ieper.be).  

Het zwembad van Poperinge is een klassiek 25m bad en werd tussen 2014 en 2016 volledig gerenoveerd.
Het is te vinden in de Bruggestraat 42, 8970 Poperinge (057 34 66 26 of sportdienst@poperinge.be).

Outdoor en adventure op de Rodeberg

Hoogteparcours, death ride,boogschieten, vlottenbouw, teambuilding, gps-adventure, volksporten trophy, dropping,...
Hiervoor kan je terecht bij Outside, Lijstermolendreef 1, 8954 Westouter. (057 33 87 01)
www.outsideadventure.be

Paardrijden in Wesouter

Dit kan in ruiterschool Rodeberg, Rodebergstraat 21 , 8954 Westouter. (057 44 48 68 of info@ruiterschoolrodeberg.be)
Volkspel 'Ringsteken te paard' mogelijk van 8 tot 120 personen --> surf naar www.ruiterschoolrodeberg.be.

Sport en spel

Op tweehonderd meter van de KSA hemen ligt een grote speelweide met speeltuin waar kinderen naar hartenlust mogen ravotten. Bekijk hier alvast enkele foto's van deze leuke speelweide.
Ook nog dichtbij: het Hellegatbos, dat plaats biedt voor allerlei toffe bosspelen en fijne boswandelingen. Een plannetje van de speelzone Rodeberg vind je hier

Voor wie iets avontuurlijker is aangelegd is er Sporttrack (www.sporttrack.be). Kanovaren, avonturentochten, rafting, speleobox, quad, muurklimmen,... het kan allemaal! Meer informatie kan je vinden op hun website. 

Huifkarrentocht --> Afspanning De Neerplaats te Westouter (057 44 40 50).

Kabelbaan Cordoba --> Rodebergstraat 75, 8954 Westouter (057/44 60 35).

Ook Bellewaerdepark staat garant voor een dag vol spelplezier. Het pretpark ligt op 13km van Heuvelland. Groepen reserveren best wel op voorhand (057 46 86 86). Meer informatie op www.bellewaerde.be.

Nog op zoek naar meer ideetjes? 

Wie nog meer inspiratie zoekt voor een leuke daguitstap kan altijd contact opnemen met VVV Heuvelland op het nummer 057 45 04 55 of via toerisme@heuvelland.be. De onthaalmap met nuttige info over Heuvelland kan je hier downloaden of klik hier voor meer info betreffende aanvragen kampvuren / fakkeltochten / nachtspelen. Via deze laatste link dienen groepen zich ook aan te melden wanneer ze op kamp gaan in Heuvelland.
Bekijk alvast dit filmpje en deze link om enkele sfeerbeelden te zien van het mooie Heuvelland.

Tips voor kindvriendelijke activiteiten in Heuvelland:
Alle kindvriendelijke activiteiten werden verzameld op één plek op de website van Heuvelland. Klik hier voor meer info.