Verblijfsafspraken

Algemeen

1. Je groep verklaart zich akkoord met de algemene verblijfsvoorwaarden van KSA Hemen vzw zoals ontvangen en hier te vinden.

Aankomst- & vertrekuren

1. Het aankomst- en vertrekuur voor je groep is vermeld op het formulier ‘toegangsbewijs’.  Daarbij gelden volgende regels:

JULI/AUGUSTUS - aankomst vanaf 15 uur, vertrek voor 12 uur.
WEEKVERBLIJF – aankomst en vertrek zoals afgesproken met het secretariaat. Op vrijdag moeten de slaapplaatsen voor 10 uur vrij zijn. Vertrek op vrijdag moet voor 15 uur.
WEEKENDVERBLIJF – aankomst van minstens de groepsverantwoordelijke op vrijdag tussen 17 en 19 uur. Vertrek op zondag naar afspraak met het secretariaat.
DAGVERBLIJF - enkel mogelijk van maandag tot donderdag tussen 8u en 17u.

2. Aankomst- en vertrekuren zijn strikt na te leven. Bij afwijkingen door onvoorziene omstandigheden moet zo snel als mogelijk contact opgenomen worden met:

ENKEL TIJDENS DE WERKUREN (8u – 16u): Filip (0486 28 22 11).
TIJDENS HET WEEKEND: Jean-Pierre (057 40 09 17 of 0471 99 94 34).
TIJDENS DE ZOMERVAKANTIE: residentie (0486 28 22 11).

3. Afwijkingen op de inventaris of schade van een eerder verblijf worden door de groep tot uiterlijk een uur na aankomst vermeld aan de huisverantwoordelijke. Daarna worden eventuele afwijkingen toegewezen aan de verblijvende groep en aangerekend waar nodig. 

Energie

1. Zware elektrische toestellen en toestellen op gas (bijkomende diepvries, elektrische verwarming, …) mogen niet aangesloten worden. Uitzonderingen kunnen enkel na afspraak en tegen een eventuele meerprijs.

Gebouwen en omgeving

1. Voor wie in de KSA-hemen verblijft geldt het lokale politiereglement. Denk vooral aan:

    • avondstilte vanaf 22u00
    • na zonsondergang niet in het bos
    • geen kampvuur/ nachtspelen/ fakkeltochten zonder toestemming van gemeente Heuvelland
    • ruiltochten zijn verboden
    • het registreren van je groep en indienen deelnemerslijst voor het verblijf bij de gemeente Heuvelland (https://www.toerismeheuvelland.be/nl/op-kamp-in-heuvelland) en deelnemerslijst indienen bij KSA Hemen vzw via info@ksahemen.be.

2. Hoeslaken en kussensloop is verplicht mee te brengen (beslapen bedden die daar niet aan voldoen worden aangerekend).
3. Poetsproducten en poetsmateriaal is aanwezig. Toiletpapier is beperkt aanwezig en extra mee te brengen door de verblijfsgroep.
4. Overnachten in tenten kan enkel in juli en augustus (maximale capaciteit zoals bepaald op de website) bij de huur van het Graalkasteel (combinatie van Monsalvaet en Parsifal).
5. Algemeen geldt een verbod op geluidsinstallaties buiten de gebouwen. Enkel functioneel gebruik van geluidsversterking is voor een beperkte tijdspanne toegestaan tussen 8 en 22u. Monsalvaet - de verblijvende groep kan enkel de aanwezige professionele geluidsinstallatie gebruiken. Eigen geluidsversterking is daar, behoudens in onderling overleg, niet toegelaten.
6. Geen (kamp)vuur op het terrein van de KSA-hemen (zie tips).
7. Geen nagels, nietjes of plakband in houtwerk of muren. Maak gebruik van de priklatten. Bevestig niks aan de ophanging van akoestische platen.
8. Meubels niet buiten gebruiken of van lokaal verplaatsen.
9. Geen auto’s op het verblijfsdomein. Parkeren kan op de ruime parking achter het verblijf Monsalvaet (op wandelafstand in de Schomminkelstraat).
10. Geen beddengoed (matrassen, dekens, kussens) buiten de slaapzaal!
11. MONSALVAET – De twee benedenzalen zijn enkel tijdens de zomermaanden één grote ruimte.
12. MONSALVAET – Het aantal slaapplaatsen (standaard 53) is uitzonderlijk uitbreidbaar tot 77. Dat kan enkel op aanvraag tijdig voor het eigenlijke verblijf. (info@ksahemen.be)
13. Barbecue is beschikbaar op aanvraag (info@ksahemen.be). Proper achter te laten…
14. De Graalkapel op Monsalvaet is voor alle verblijvende groepen op aanvraag (op voorhand) beschikbaar voor ‘stille momenten’.

Vuilnis

1. PMD-zakken (verstrekt bij aankomst), papier en karton samengebonden plaatsen in het afvalhokje aan de ingang van Monsalvaet.
2. Glas (uitgewassen!) in glasbox in de keuken verzamelen en na het verblijf naar de glascontainer in het dorp brengen.
3. Restafval en GFT moeten in dichtgebonden vuilniszakken (verstrekt bij aankomst) in de afvalcontainer voor Monsalvaet.

Bij afreis

1. Alle lokalen ordelijk en proper verlaten. Let op, dagverblijvers (zonder overnachting) hoeven enkel te vegen.
2. Meubels terug plaatsen zoals aangegeven in het betreffende lokaal (zie fotokader).
3. Het domein rond het verblijf ordelijk en proper verlaten.
4. Kasten in keuken en refter: alles goed afwassen en ordelijk in de juiste kast terug plaatsen.
5. Koelkast en diepvries: elektriciteit uitschakelen (niet tijdens juli en augustus), uitwassen en deuren open laten. 
6. De huisverantwoordelijke verwittigen (zoals bij aankomst afgesproken met de huisverantwoordelijke) en eventuele schade melden.
7. Verloren voorwerpen blijven maximaal 1 maand beschikbaar. Wie materiaal van het heem per vergissing meeneemt, moet dit binnen de week terugbrengen.

TIPS VOOR EEN GESLAAGD VERBLIJF

1. Vraag deelnemers zeker hun deken of slaapzak, hoeslaken en kussensloop mee te brengen. Zorg als groep voor poetsproducten en toiletpapier.
2. Op zoek naar een inspirerend stiltemoment? Hier kan je een kant-en-klare fiche downloaden (vijftigtal exemplaren ter beschikking in de Graalkapel).
3. In de omgeving zijn heel wat speelmogelijkheden. In het dorp kan je een speelterrein vinden. Op de Rode Berg is een heel fijn speelbos en- plein aangelegd. (download hier de kaart - bekijk ook alvast nog meer info op pagina 'omgeving en uitstappen' op onze website)
4. Wie tijdens het verblijf een kampvuur wil kan dat (na aanvraag bij de gemeente) op wandelafstand. Op het speelterrein in het dorp werd daarvoor een kampvuur plaats aangelegd.
5. Bakker, apotheker en een kleine supermarkt zijn in de buurt te vinden. Voor grote warenhuizen kan je in Poperinge of Ieper terecht.
6. Noodnummer: 112, dichtste spoeddienst: Jan Yperman Ziekenhuis, Briekestraat 12, 8900 Ieper, dokter Dierickx - Bellestraat 13A, 8954 Westouter (057 44 53 42), wachtdienst Heuvelland (057 44 83 83). 

Download hier de verblijfsafspraken in PDF.
Téléchargez ici les modalités de séjour en PDF.